You are currently viewing Зимата е времето за нашето плажно тяло

Зимата е времето за нашето плажно тяло

Нека си признаем, че всеки иска да изглежда перфектно през лятото, особено на плажа или басейна, когато сме доста по-разсъблечени. През лятото, ние хората харчим много пари, за да постигнем добър външен вид. Например за фитнес, диети, епилация, подготовка на кожата за тен и разбира се, харчим купища пари за бански. Но ключът към постигането на всичко това, и то на по-добра цена, е да започнем отдалече! Като тук имам предвид първо и основно фитнеса и храненето.

Като за начало задайте си цел, изградете програма, с която да я изпълните, превърнете я в рутина и започнете редовните си тренировки още сега! Заедно с тях трябва да включете и нов режим на хранене съобразен с вашите цели, с който да стимулирате процеса на промяната.

Важно нещо – колкото и да тренирате, каквото и да тренирате, ако храненето не е съобразено спрямо вас, вашето ежедневие, здравословно състояние и цели, то резултатите ще са минимални, дори нулеви. Храненето и тренировките вървят ръка за ръка!

Сега е още зима и ние всички може да се “прикриваме” за момента, но щом леко се затопли времето, и се разровим в гардероба за нещо по-оскъдно като облекло, ще усетим, че времето е дошло, а ние сме леко закъснели с действията си за нашето перфектно тяло.

Не че не може да се постигнат бързи резултати, но е всеизвестно че та са краткотрайни, действат като бумеранг и често здравето ни е пострадало дори в началото да нямаме сигнали за това. 

Защо да не направим всичко плавно, стъпка по стъпка, без стрес за нашия организъм и психика? Именно затова лятната форма се създава през зимата. А защо да не се превърне в начин на живот и да бъдем във форма целогодишно, но това е за следваща блог тема… 

Ето няколко основни неща, които вие може да приложите като за начало:

  • Включете някаква физическа активност или фитнес поне 3 пъти седмично
  • Използвайте всяка възможност да ходите пеша
  • Пийте достатъчно вода за добра хидратация 
  • Имайте от поне 3 хранения дневно, не гладувайте
  • По възможност яжте храна, приготвена от вас
  • Изключете junk – храната и всичко захарно, разбира се плавно
  • Имайте пълноценен сън, наспивайте се
  • Има и още но започнете от тук 😉

Просто не забравяйте – летните тела се изграждат през зимата!

Йоана Жилкова