You are currently viewing На гости на „Добро Утро Европа“

На гости на „Добро Утро Европа“

Стана традиция да бъда гост в  Euronews Bulgaria. И да ви призная, чувствам все по-комфортно в студиото. Ако ме поканят още веднъж, вече ще съм като у дома си.

Времето беше ограничено – само 12 минути. Така е в телевизиите, а исках толкова много да разкажа още. Поканата беше във връзка с последното ми състезание Balkan Grand Prix 3 на 9.10.2022  и абсолютната победа в моята категория Бикини.

Темата: Ново международно отличие за българската шампионка по културизъм Йоана Жилкова. Тя разказа за новата си шампионска титла от международния турнир в категория „Бикини фитнес“ – Balkan Gran Prix 3 в студиото на „Добро утро, Европа“.

Може да гледате цялото интервю в YouTube канала ми “Yoana Zhilkova”, като последвате този линк: https://youtu.be/A81OvcqBySU 

Там пропуснах,  или по-скоро не остана време, да разкажа за короната си 🙂  Да ви призная, за първи път ми слагат корона на главата и като всяка жена или по-точно казано като едно малко момиченце супер много се зарадвах. Беше много забавно и смешно на моменти, защото аз през цялото време се разхождах с корона докато не се прибрах у дома. Представете си, състезанието е приключило, аз съм облечена с широк анцуг и суичър, маратонки  и една блестяща корона в косите. Шегувахме се с децата, че вече имат принцеса зa мама 🙂

Относно короните – на състезанията към IFBB Pro League в USA е традиция освен медали, купи и плакети, да има и корони, които често са двойни или тройни по размер на моята. Част от поздравленията и пожеланията към мен бяха да получа още много корони, така че се надявам да заслужа и някоя от тези в Америка някой ден!

Споделихме с Ицо (моят треньор и съпруг) за бъдещите ни изяви. След 4 седмици ни предстои много важно състезание в Италия – първото в историятана NPC Worldwide –  Pro Qualifier  състезание за Мастъри (т.е. за атлети над 35 години). Силно се надявам всичко да бъде наред, както с формата ми, така и с пътуването, защото пак започнаха да канселират полети заради стачки на авиокомпаниите, което е изключително неприятно за всички ни.

Споделихме и съвсем простички съвети за всички, които искат да са здрави и да се чувстват добре като:

  1. Поне 3 пъти седмично физическа активност – някакъв вид тренировка;
  2. Поне  два пъти в седмицата разходка в парка или планината, или пък във фитнес залата – ниско интензивно кардио;
  3. Храненето да бъде максимално чисто – зеленчуци, въглехидрати с нисък гликемичен индекс, по чисти/нетлъсти меса, полезни мазнини.

Благодарим отново за вниманието! След ефир по традиция си направихме снимки за спомен, които споделям и тук за вас.

Интересни факти:

  • Гримът, прическата и облеклото са мое дело. Обичам аз да се грижа за визията си. Разбира се, там фиксирахме грима допълнително, защото все пак снимаме в студио, където светлината е много силна.
  • Нямах притеснение за интервюто въпреки, че се предава на живо.
  • Нямах предварителен достъп до въпросите, както и преди, но нямах и притеснение какво ще говорим.
  • Ицо не беше планирал да участва този път с мен, но не му се даде шанс – всички ни знаят като тандем, един отбор и в крайна сметка се включи в разговора.
  • Водещата Диана Радева и екипът и са страхотни и усмихнати хора, които знаят как да те предразположат да се чувстваш комфортно и спокойно.

Просто обичам да съм под прожекторите 😉