You are currently viewing Идеи за диетични коктейли за Свети Валентин

Идеи за диетични коктейли за Свети Валентин

Месецът на влюбените, на виното и на каквото решите още…
Празниците често стряскат и напрягат хората, които гонят добра форма, тренират редовно и се хранят здравословно. Казвам го и от личен опит. Знаем че често има изкушения като храна и напитки, които биха ни попречили на режима, който следваме. 

Нещо полезно от мен: когато човек е стриктен в 99% от времето си, едно разпускане, няма значение повода, би му донесло само ползи, отколкото негативи…. И то най-вече на психиката. Важен е балансът в живота!

И така  идваме си на темата –  празници, Св. Валентин, забавления, наздравици…

Кой не обича коктейли? Алкохолът често е начин да се освободим от стреса след дълъг работен ден, от напрегнатото ежедневие като цяло. Има своите ползи и негативи, но това е друга тема…

Когато следите теглото си и броите калории, намирането на нискокалорични коктейли, които да паснат на вашата диета, може да бъде трудно. Имам обаче списък за вас с няколко нискокалорични коктейла, вариращи по вкус, и на които може да коригирате рецептата, за да ги направите конкретно нискокалорични.

Първи в списъка е:

  1. Водка и сода

Перфектната нискокалорична напитка, която и аз пия от време на време, а и е много освежаваща. 

Трябва ви само газирана вода, водка и резен лайм. Сигурна съм, че ще  ви хареса тази рецепта. 

  1. Мохито с ниско съдържание на въглехидрати

Нисковъглехидратното мохито е друга напитка, подходяща за хора, които броят макросите.

Освен това има вкус точно като обикновено мохито. В състава му влизат  бял ром, листа от мента, сок от лайм, Сода или Diet 7-UP например и готово. Със сигурност ще бъде фаворит. Важно е газираната напитка да бъде без захар.

  1. Московско муле

Московското муле е идеално за всеки, който харесва напитките с мента, с вкус на джинджифил, тоест малко по-тръпчив е. Този коктейл ми е наистина любим. Отново с водка, но има добавена джинджифилова бира. Просто е много чист и много освежаващ, но и ниско калоричен.

Други в списъка са Bloody Mary, Gin & Tonic, Skinny sangria, Skinny Margarita и др.

В интернет има много рецепти – открийте вашата според вкуса ви и нека вдигнем тост за любовта и добрата форма!

Обичайте се!

Йоана Жилкова