FAQ

ПОЗИНГ

ЗА КОГО СА ПОДХОДЯЩИ ПОЗИНГ КЛАСОВЕТЕ?

Позинг класовете са специализирани в работата с жени-състезателки. Напълно подходящи за всички атлети – със или без опит.

ЗА КОЯ ДИВИЗИЯ СА ПРЕДНАЗНАЧЕНИ ПОЗИНГ КЛАСОВЕТЕ?

Основната дивизия е Bikini, но също така позинг класовете са подходящи и за Wellness дивизията. За други женски категории, моля да направите запитване през www.yoanazhilkova.com

ЗА КОИ ФЕДЕРАЦИИ СА ПРЕДНАЗНАЧЕНИ ПОЗИНГ КЛАСОВЕТЕ?

Основните са NPC/IFBB PRO LEAGUE и IFBB Elite, но също така и за NABBA, WBFF, PCA и други. При нужда и въпроси моля да направите запитване през www.yoanazhilkova.com

КАКЪВ Е СРОКЪТ НА ИЗБРАНАТА УСЛУГА/ПАКЕТ?

Срокът е  30 календарни дни или еднократно за 1 позинг клас. Срокът започва да тече след завършено плащане и попълване на специално изготвен въпросник.

ПОЗИНГ КЛАСОВЕТЕ ИНДИВИДУАЛНИ ИЛИ ГРУПОВИ СА?

Позинг класовете са индивидулани. За групови, моля направете запитване през www.yoanazhilkova.com 

КАК СИ ЗАПАЗВАМ ДАТА ЗА ПОЗИНГ КЛАС?

Още със закупуването на избраната услуга/пакет, вие получавате достъп и до позинг календар. Необходимо е да резервирате удобен за вас ден и час от наличните свободни дни в него в рамките на срока на пакета ви. Всичко това се случва във вашия личен акаунт, откъдето контролирате сами всичко.

КАКВО Е ВРЕМЕТРАЕНЕТО НА ЕДИН ПОЗИНГ КЛАС?

Продължителността е 45 мин. за онлайн и физически позинг.

КЪДЕ СЕ ПРОВЕЖДАТ FACE-TO-FACE ПОЗИНГ КЛАСОВЕТЕ?

FACE-TO-FACE/физическите позинг класове към момента са базинарни само в София, България. Към момента се провеждат във фитнес Титаниум Иван Вазов. При физически позинг клиентът заплаща вход към залата. Възможна е и друга локация по договаряне.

КЪДЕ СЕ ПРОВЕЖДАТ ОНЛНАЙН ПОЗИНГ КЛАСОВЕТЕ?

Използват се различни приложения като VIBER, WHATSAPP, INSTAGRAM, TEАMS, ZOOM и др. Предпочитанието за вида позинг клас се заявява още при попълване на въпросника. Онлайн класовете са отличен избор, ако сте от друг град или държава.

КАК ПРОТИЧА ЕДИН ПОЗИНГ КЛАС?

Състезателният позинг изисква изключително много практика, независимо дали сте със или без опит. Важно е да знаете, че освен практическата част има и много теория, но те вървят ръка за ръка в процеса на изучаване и усъвършенстване на позинг рутината. На база предварително попълнен въпросник от вас, аз изграждам ваш профил, който ми показва нивото ви на опит и ми помага да създам най-правилния план на действие.

При първия ни онлайн клас преглеждаме заедно информацията от въпросника, отговаряме на всички допълнително появили се въпроси и стартираме директно с практическата част. Позингът е практика, иначе не би могъл да бъде усвоен по никакъв начин!

ПРЕДЛАГАТЕ ЛИ ВИДЕО УРОЦИ С ПОЗИНГ ПРАКТИКА?

Видео уроците са в процес на заснемане. Скоро очаквайте и тази опция за вашето обучение и прогрес в сценичното представяне.

КАК ДА ИЗБЕРА НАЙ-ПОДХОДЯЩИЯ ПОЗИНГ КЛАС ЗА МЕН?

Към всеки пакет има описание за кого е подходящ и какво включва. Продължителността на позинг класа също е важен фактор спрямо нивото ви и времето, с което разполагате. Въпреки това, ако все още не може да решите кой пакет да изберете, се свържете през www.yoanazhilkova.com

ДОСТАТЪЧНО ЛИ МИ Е ДА ПОСЕЩАВАМ САМО ПОЗИНГ КЛАСОВЕТЕ, ЗА ДА СЕ НАУЧА ДА ПОЗИРАМ?

Посещението на позинг класове е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, ако наистина държите да се развивате професионално и да бъдете добри и качествени състезатели. ВАЖНО е да научите какво се очаква от вас на сцената и да може да представяте себе си по най-добрия начин, защото добрият позинг може да ви изстреля директно на върха. При състезателния позинг освен работата с позинг коуч, е необходима и самостоятелна практика, за да може при всяка наша следваща среща, позинг рутината да е подобрена и да надграждаме следващите нива на представяне на сцената. Самостоятелната практика е изградена от предварително зададени задачи от мен, с които да подобрявате и усъвършенствате позинг рутината си.

ЗАЩО ТРЯБВА ДА КАЧВАМ ПОЗИНГ СНИМКИ/ВИДЕА В МОЯ АКАУНТ?

Това е още една чудесна възможност да надгардите и подобрите себе си. Изпращайки ми ваши видеа/снимки, получавате от мен обратна връзка за това как се справяте и какво трябва да се коригира и подобри. Видеата могат да включват задължителни пози, преходи, i-walk/model walk или всичко заедно, а снимките  – предна и задна поза и преходи.

КАК И КОГА ЩЕ ПОЛУЧА ОБРАТНАТА ВРЪЗКА ЗА МОЕТО ПОЗИРАНЕ?

Обратна връзка се получава в рамките на 72 часа от споделянето на видеото/снимката  във вашия профил на www.yoanazhilkova.com 

Изпратени видеа след обявения срок от 30 дни не се разглеждат. 

КОЛКО ВИДЕА/СНИМКИ МОГА ДА КАЧВАМ В ЛИЧНИЯ СИ ПРОФИЛ? 

Към всеки позинг пакет има УСЛОВИЯ НА ПОЛЗВАНЕ – в тях ще откриете точния брой за съответния пакет.

ТРЯБВА ЛИ ДА ИМАМ СЪСТЕЗАТЕЛНИ ОБУВКИ, ПРЕДИ ДА СТАРТИРАМ ПОЗИНГ ОБУЧЕНИЕТО СИ?

Не е задължително да имате позинг обувки в самото начало. Но при първа възможност си закупете, за да може последващата позинг практика да бъде с тях. Важно е да свикнете да се движите с обувките, с които ще сте на сцената. При закупуването им в последния момент има риск те да не ви стават, да не са ви удобни и да не можете да ходите правилно, а какво остава за изпълнението на позите.

КАКВО ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОБЛЕКЛОТО ЗА ПОЗИНГ?

Тук облеклото е важно, защото е нужно да се виждат ясно всички части на тялото докато работим върху позите и движенията. За предпочитане е да сте облечени спортно с прилепнали дрехи – например клин + топ, цветът няма значение, важното е да няма картинки, рисунки, различни геометрични фигури, които да прикриват формите на тялото и дори да го изкривяват. А най-добрия избор е бански костюм! Ако не го включите в началото, то на по-късен етап (с приближаване на времето до сцена) препоръчвам да носите бански по време на позинг класовете, за да може всяка поза,  движение и всяка стъпка да бъдат съобразени спрямо телосложението ви, изградената мускулатура, силните/слабите страни и критериите за категорията.

НУЖНО ЛИ Е ДА УЧАСТВАМ В СЪСТЕЗАНИЕ, ЗА ДА СЕ УЧА ДА ПОЗИРАМ?

Абсолютно не! Не е задължително да сте в състезателна подготовка и да имате график с предстоящи състезания, за да се обучавате. 

КОГА ТРЯБВА  ДА ЗАПОЧНА ДА ПОЗИРАМ?

Възможно по-рано, особено ако сте взели вече решението да се състезавате. Препоръчително е да има минимум 3 месеца до сцената. Но дори и да започнете позинг практиката си в последния момент, ще работим да извадим максимално най-доброто в сценичното ви поведение, доколкото позволяват вашите възможности и оставащото време до сцена.

МОГА ЛИ МЕСЕЦ ПРЕДИ СЪСТЕЗАНИЕ ДА СЕ ЗАПИША ЗА ПОЗИНГ КЛАС?

Да, вие може да стартирате  позинг практиката си по всяко време. Имайте предвид обаче, че в конкретния случай срокът е твърде кратък и крайният резултат може да бъде незадоволителен и да  има разминавания в очакванията ви.

МОГА ЛИ ДА ПРОМЕНЯ ЧАС/ДАТА НА ПОЗИНГ КЛАСА СИ?

Това може да стане като влезете във вашия личен профил, отидете на Календар и изберете нова дата/час (ако има налични), които трябва да бъдат в рамките на срока на закупения пакет. Извън срока от 7 или 30 дни не е възможна смяна на ден/час.

МОГА ЛИ ДА ОТМЕНЯ ПОЗИНГ КЛАСА СИ?

Да, ако това бъде направено не по-късно от 24 часа преди вашия заявен позинг клас и се свържете през app.yoanazhilkova.com

При неспазване на обявения срок, позинг класът се губи, както и заплатената такса за него.

МОГА ЛИ ДА СМЕНЯМ И НАДГРАЖДАМ ПАКЕТИТЕ ВЪВ ВРЕМЕТО?

Да, смяната на услуга/пакет е възможна, за тази цел се свържете с мен през app.yoanazhilkova.com, за да обсъдим вашата идея за промяна.

____________________________________________________________________________________

ФИТНЕС И ХРАНЕНЕ

ЗА КОГО СА ПОДХОДЯЩИ ФИТНЕС ПАКЕТИТЕ/УСЛУГИТЕ?

Фитнес пакетите/услугите са подходящи за всеки със или без опит, който иска да подобри физиката и здравето си.

КАКЪВ Е СРОКЪТ НА ИЗБРАНАТА УСЛУГА/ПАКЕТ?

Фитнес пакетите са базирани на месечна  база и са с неопределен срок по усмотрение  на клиента. Но за да се стартира процеса на промяна и да се достигне до някакви резултати е хубаво периодът да бъде  поне 3 месеца. Срокът започва да тече след заплащане и получаване на персонално изготвената програма/план/режим от клиента.

ЗАЩО СРОКЪТ НА  BIKINI MODE (СЪСТЕЗАТЕЛНА ПОДГОТОВКА) Е НЕОГРАНИЧЕН?

Периодът е неограничен, тъй като зависи от момента на старт на състезателната подготовка, изходно ниво на атлета и оставащото време до сцена. Една състезателна подготовка включва основен период и/или същинска предсъстезателна подготовка и излизане от нея.

В КАКЪВ СРОК СЕ ИЗГОТВЯТ ХРАНИТЕЛНИЯТ РЕЖИМ, ТРЕНИРОВЪЧЕН И СУПЛЕМЕНТАРЕН ПЛАН?

Изготвянето на всичко изброено става  в 7 дневен срок след завършено плащане и попълване на специално изготвен въпросник. Режимът/планът се  качват във вашия личен акаунт в уеб приложението app.yoanazhilkova.com

ЗАЩО ТРЯБВА ДА КАЧВАМ СНИМКИ И МЕРКИ  В МОЯ АКАУНТ?

Първоначалните снимки и мерки са необходими, за да придобия ясна представа за вашето текущо физическо/визуално състояние на тялото – баланс, пропорции, силни/слаби страни. Така ще може да се изгради най-точния план на действие за постигане на желаните цели. Важно е да знаете, че проследяването на прогреса чрез снимки и снемането на мерки дава информация  за това в каква посока се движим. Анализирането на снимките и мерките е още една чудесна възможност да надградим и подобрим вашето тяло. Снимките са изцяло защитени от трети лица и няма да бъдат използвани никъде без вашето изрично съгласие.

НЕОБХОДИМИ ЛИ СА МИ МЕДИЦИНСКИ ИЗСЛЕДВАНИЯ?

Медицинските изследвания са важен показател за това какъв е здравния ви статус към момента на старт на вашата физическа промяна / състезателна подготовка. Важно е да ги има, за да се изгради най-правилният план на действие за вас. След като стартираме съвместната си работа ще обсъдим наличните такива  (ако има) и ще определим нужни ли са други допълнителни.

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО  ЛИ Е ДА ТРЕНИРАМ ВЪВ ФИТНЕС ЗАЛА?

Не, не е задължително! Във въпросника, който попълвате в началото, когато закупувате някой от пакетите/услугите, посочвате за къде да бъде изготвена тренировъчната програма.

НЯМАМ ФИТНЕС ЕКИПИРОВКА. ТРЯБВА ЛИ ДА СИ ЗАКУПЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО?

Тренировъчната програма може да бъде съставена от упражнения изпълнявани със собствено тегло. Всичко зависи от вашите цели и предпочитания. Не бързайте да купувате предварително  уреди и аксесоари. Ще го обсъдим и ще преценим какво е нужно.

КАКВО ОЗНАЧАВА ЕДНОКРАТЕН ПЛАН/РЕЖИМ?

Еднократния план/режим означава, че вие купувате  еднократно тренировъчна програма, хранителен режим или суплементарен план, които сте преценили, че са ви необходими към този момент. Те са за предназначени за кратък период от време. В описанието към всяка еднократна услуга е включен препоръчителен срок на прилагане, който е 4-6 седмици. Те са подходящи за хора, които работят сами. Тук няма допълнително проследяване от моя страна, единствено актуализация при необходимост след получаване на готовата програма/режим.

МОГА ЛИ ДА СМЕНЯМ И НАДГРАЖДАМ ПАКЕТИТЕ ВЪВ ВРЕМЕТО?

Да, например може да надграждате  еднократните пакети с цялостния онлайн коучинг  “TRAIN LIKE A PRO”. В него всичко е събрано на  едно място и е изключително удобна и полезна услуга, ако наистина търсите сериозна промяна. За смяната на услуга/пакет се свържете с мен през www.yoanazhilkova.com, за да обсъдим вашето искане

____________________________________________________________________________________

ОБЩИ ВЪПРОСИ

ЗАЩО ТРЯБВА ДА РЕГИСТРИРАМ АКАУНТ?

Личният акаунт е вашият дневник! Получавате всичко на едно  място, където може да попълвате ежедневно или периодично данни за вашето състояние и прогрес, възможност да качвате свои снимки и видеа и да получавате обратна връзка, насоки и актуализации върху тях, бърза и лесна комуникация с мен, контрол на графика ви с позиране. По този начин всичко е систематизирано и можем ЗАЕДНО да  следим и контролираме вашата позинг практика и/или физическа промяна, и да постигаме все по-добри резултати!

ЗАЩО ТРЯБВА ДА ПОПЪЛВАМ ВЪПРОСНИК?

Вашите отговори ще ми помогнат да създам най-точната програма за позиране, тренировки, хранене и възстановяване за вас. По този начин заедно ще постигнем поставените цели и желаната промяна. Индивидуалният подход е предпоставка за сигурен успех!

УСЛУГИТЕ НА  WWW.YOANAZHILKOVA.COM САМО В ОНЛАЙН ФОРМАТ ЛИ СЕ ПРЕДЛАГАТ?

Да, всяка предлагана услуга е само онлайн. Изключение прави позинг пакета  Face-to-face, който е физически.

КАК И КЪДЕ СЕ ПРОВЕЖДА НАШАТА КОМУНИКАЦИЯ?

Основната комуникация свързана с вашия тренировъчен план, хранителен режим, суплементарен план и позинг класове се случва във вашия личен акаунт. Разбира се чувствайте се свободни да се свързвате с мен по всякакви други въпроси и в социалните ми профили в Instagram, Facebook и Youtube (линкове в страницата с контакти на  www.yoanazhilkova.com)

КАК СЕ ПРОСЛЕДЯВАТ РЕЗУЛТАТИТЕ/ПРОГРЕСА МИ?

Резултатите се следят чрез периодично попълване на вашия дневник  намиращ се в личния ви акаунт на app.yoanazhilkova.com както и периодично качване на снимки/ видеа съгласно допълнителните условия на закупения пакет/услуга.

Този мониторинг показва как протича вашата промянам съгласно програмата ви и дали има нужда от корекции и актуализации, какви и как ще бъдат приложени.

МОГА ЛИ ДА АНУЛИРАМ ЗАКУПЕН ПАКЕТ/ УСЛУГА ПО ВСЯКО ВРЕМЕ В СРОКА НА ДЕЙСТВИЕ?
Да, можете да анулирате пакет/услуга по всяко време на ваша отговорност. Плащанията, които вече са били извършени до този момент независимо от оставащото време до края на срока на плана/режима ви, не се възстановяват.

МОГА ЛИ ДА ПОСТАВЯ НА ПАУЗА ЗАКУПЕНИЯ ПАКЕТ/УСЛУГА?

Не можете да поставите пауза, но можете да преминете към друг/пакет услуга.

ГУБЯ ЛИ АКАУНТА СИ ПРИ АНУЛИРАНЕ?

Не, вашият акаунт остава активен и може да бъде използван и след това.

НЕ ИЗПОЛЗВАХ В СРОК ЗАКУПЕНИЯ ОТ МЕН ПАКЕТ/УСЛУГА? 

Ако пропускате тренировки, хранения, не сте редовни в приема на хранителни добавки, пропускате позинг класовете си, не работите допълнително и спазвате частично или изцяло НЕ спазвате изготвената за вас персонална програма, отговорността е изцяло ваша!

Закупеният пакет/услуга не се прехвърля, периодът не се удължава и заплатената такса не се възстановява. Ваша отговорност е да спазвате сроковете съгласно вашата избрана програма.

ИЗКЛЮЧЕНИЕ ЗА ПРЕХВЪРЛЯНЕ НА ПЕРИОД!

Закупен пакет/услуга единствено би могъл да се прехвърли в случай  на  непредвидими и непреодолими обстоятелства от извънреден характер (сериозна болест, природни бедствия, война и др. подобни) в рамките на текущия срок на закупения пакет/услуга. Моля да се свържете незабавно с мен през контактната  форма в уеб приложението  на www.yoanazhilkova.com веднага след  възникването на извънредните обстоятелства. При уведомяване след приключил срок на пакета/услугата, възможността за прехвърляне се губи.

____________________________________________________________________________________

ОБЩИ

ОТКАЗ ОТ ОТГОВОРНОСТ: Закупувайки даден пакет/услуга, вие се съгласявате, че като се занимавате с всякаква физическа активност, спазвате хранителни режими и приемате суплементи,  правите това напълно осъзнато.  Вие освобождавате собственика на тези продукти/услуги от всякаква отговорност и същевременно носите пълна отговорност за всякакви лични наранявания или щети, които може да претърпите.

ПОВЕРИТЕЛНОСТ: Закупеният пакет/услуга е поверителен и е предназначен единствено за използване от лицето, за което е изготвен!

За въпроси с вашата поръчка, моля, посетете секцията с контакти на уебсайта и ни изпратете съобщение с подробна информация.

Отнасяйте се отговорно с времето си, с тренировките и храненето, с позинг практиката си. Прогресът и успехът зависи от вас самите!