You are currently viewing 10 причини, заради които си струва да бъдем във форма?

10 причини, заради които си струва да бъдем във форма?

Момичета, имате ли нужда от някаква причина, която да ви накара да спортувате? Често мотивацията и желанието не са достатъчни. Ето ви 10 причини, поради които поддържането на форма ще бъде най-доброто решение, което сте взимали някога, защото всичко което имаме е само нашето тяло. Нека се грижим за него, да го обичаме. Счупи ли се, “чупим” целия си живот! 

  • ПСИХИЧНО СЪСТОЯНИЕ

Повишаваме си настроението, увеличавайки  отделянето на ендорфини. Какво по хубаво от това да сме щастливи, усмихнати. Това предаваме и на хората около нас.

  • БОРБА СЪС СТРЕСА

Прилагаме си ефективна антистрес терапия спортувайки и грижейки се за нашата форма. Аз наистина се отърсвам от цялото напрежение, което съм натрупала след една физическа тренировка. 

  • ЗДРАВ МЕТАБОЛИЗЪМ

Спортувайки, поддържаме тонизирана мускулатурата, развиваме я, а тя е важна за доброто функциониране на метаболизма, горим релано повече калории, дори когато почиваме. Така че, не се страхувайте от тежестите – те са наш приятел! Енергийните  нива ни се повишават, когато сме активни.

  • ПРЕВЕНЦИЯ НА ОБЩОТО ЗДРАВЕТО

Влизането във форма ни помага да намалим риска от хронични заболявания, регулираме нивата на добрия и лошия холестерол, борим се със затлъстяването, помага ни да предотвратим  проблеми със ставите, да намалим риска от сърдечно-съдови проблеми.

  • ПРЕВЕНЦИЯ СРЕЩУ ОСТЕОПОРОЗА

Специално за нас жените и с напредването на възрастта, с това да бъдем във форма, ние намаляваме риска от остеопороза. Именно  тренировките с тежести помагат за това, изграждайки мускули, които “принуждават” костите да станат по-силни и се намалява рискът от чупливост и фрактури.

  • ОФОРМЕНО И СТЕГНАТО ТЯЛО

Ще изглеждаме страхотно със или без дрехи, в любимия бански или дънките, които са били изоставени в гардероба заради влошаване на състоянието на формата ни.

  • ПОДОБРЕНО САМОЧУВСТВИЕ

Повишаваме си самочувствието. Започваме да получаваме комплименти. Истината е, че всеки харесва добре изглеждащите хора.

  • КРАСИВИ И СЕКСИ

Говорейки за подобряването на фигурата, започваме да се чувстваме и по-секси, повишава се нашето либидо и подобряваме сексуалния си живот.

  • СЕМЕЙСТВО  И ПРИЯТЕЛИ

Един чудесен начин  да прекарваме повече време със семейството и приятелите си спортувайки заедно.

  • СЪН

Подобряваме съня си. А пълноценният сън е част от цялата схема да сме здрави и красиви.

И за финал – ние се превръщаме във вдъхновение и мотиватор за хората около нас. И най-важното е, че ставаме един чудесен пример за децата си! 

Така че на 30, 40, 50… време е да бъдем активни физически ☆